Ensamt barn med armpuff, med texten "Hur säker? Var alltid nära"  och ung man som dyker huvudstupa i vatten, med texten "Sten? Bada säkert".

Bada säkert och simma lugnt – nytt samarbete sätter fokus på säkerhet i vatten

Publicerad:

Uppdaterad:

Stockholms stad och Svenska Livräddningssällskapet inleder ett nytt samarbete som sätter fokus på säkerhet i och omkring vatten. Satsningen är ett nytt kommunikativt koncept med syfte att öka kunskapen och minska tillbuden i öppna vatten.

Med sommar kommer värme, och med värmen kommer lusten att bada. Stockholm erbjuder många möjligheter till bad under sommaren. Med värme och bad följer tyvärr också risk för tillbud i vatten. Med enkla och tydliga budskap hoppas Stockholms stad och Svenska Livräddningssällskapet att stockholmarna ska bada säkrare i sommar.

För säkrare bad

Att bada är roligt och avkopplade för vissa. Att bada och simma är träning för andra. För ett säkrare badande innehåller satsningen ett antal uppmaningar om att bada tillsammans, hålla uppsikt på varandra, alltid vara när små barn, simma längs med land och att inte glömma flytvästen.

Samarbete med Svenska Livräddningssällskapet 

Svenska Livräddningssällskapet har verkat för allmän simkunnighet sedan 1898 och har en gedigen och beprövad kunskap om säkerhet i och omkring vatten. Organisationen främjar en ökad kunskap om livräddning och propagerar för ökad säkerhet i, på och vid vatten för alla i hela landet, året runt.

Kampanjen syns i sommar

Kampanjens budskap kommer att vara synliga periodvis under sommaren på stadens informationstavlor, på stadens utomhusbassänger och i simhallar, i sociala medier och digitala annonser.