Pojke som simmar under vattnet i en bassäng med en man och en kvinna i bakgrunden

Nu öppet: bassänger och gruppträning utomhus

Publicerad:

Vi har nu öppnat upp våra fem uppvärmda utomhusbassänger för allmänheten och även gruppträning utomhus, i begränsad omfattning.

Utomhusbassänger och gruppträning utomhus

Nu har stadens fem uppvärmda utomhusbassänger för allmänheten öppnat. Öppettider och antalet besökare ser olika ut mellan anläggningarna beroende på hur stor yta besökare kan vistas på runt bassängen. Även tillgången till duschar och ombytesmöjligheter är olika beroende på pandemilagens begränsningsförordning. Mer information om vad som gäller på de olika anläggningarna på deras webbsidor.

Den 5 juni öppnar Stora Sköndals utomhusbassäng. Bassängen är endast avsedd för personer med funktionsnedsättning. Förbokning krävs.

Den 12 juni öppnar tre utomhusbassänger som inte är uppvärmda, och som är kostnadsfria.

Hitta och boka gruppträning utomhus

Simhallarna har nu också öppnat gruppträningsverksamhet utomhus i anpassad omfattning. Förbokning krävs genom e-tjänsten Aktivitetsbokningen.

Simhallarna öppnar successivt

Vi har redan öppet för allmänheten genom simskola och för dig med fysisk aktivitet på recept (FaR). Planen är att successivt öppna upp simhallar och gym ytterligare och inom kort kommer information om hur det kommer ske för en bredare allmänhet. Det kommer vara ett varierande antal gäster som kan tas emot, samt varierande tider på de olika simhallarna.

Simhallarna är just nu öppna för

  • organiserad föreningsverksamhet
  • skolans simverksamhet
  • simskola
  • dig med fysisk aktivitet på recept – förbokning krävs.

Simhallarna är inom kort öppna för

  • en bredare allmänhet på olika tider och antal besökare beroende på simhall.

Organiserad idrottsverksamhet tillåten

All organiserad idrottsverksamhet, både inomhus och utomhus, för barn och ungdomar och även vuxna är nu tillåten. Det betyder att all organiserad föreningsverksamhet är välkommen att bedrivas i stadens anläggningar.

Staden följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande tävlingsverksamhet för barn och unga. Fram till den 1 juni gäller en match eller tävling per vecka för barn och unga födda 2002 eller senare.

Elitidrottare är fortsatt undantagna.