Foto: Jonas Carlson Almqvist/SkiStar.

Nu har nya Stockholm Hammarbybacken öppnat

Publicerad:

Stockholms stad utvecklar samarbetet med SkiStar och skapar en året runt-verksamhet i Stockholm Hammarbybacken.

– Vi är väldigt glada för samarbetet och den utvecklingskraft SkiStar visar och välkomnar de initiativ och satsningar som snabbt utvecklats från ord till handling i Hammarbybacken. Nu kan stockholmare fortsätta att njuta av skidåkning i backen vintertid, men också ta del av flera nya aktiviteter i backen sommartid. Satsningen är ett mycket välkommet inslag i vår strävan efter att skapa fler möjligheter till rörelse och aktivitet i staden, säger Marina Högland, idrottsdirektör Stockholms stad.

Stockholms stad och SkiStar delar en ambition att skapa förutsättningar till gemenskap och en aktiv livsstil. Sedan 2021 gör SkiStar en stor satsning på aktiviteter under sommarsäsongen, parallellt med den redan befästa verksamheten vintertid.

– Med Stockholm Hammarbybacken kan vi göra storstaden lite aktivare och lite roligare, med kittlande och utmanande attraktioner för alla som letar efter rörelseglädje och minnesvärda upplevelser mitt i stan. Tack vare vårt långsiktiga samarbete med Stockholms stad, där vi tillsammans vill bidra till bättre folkhälsa, hoppas vi att satsningen ska bidra till att få fler människor i rörelse och samtidigt få njuta av Stockholms bästa utsikt, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

Aktiviteter för hela familjen

Lagom till midsommarhelgen öppnade flera av sommarens nya aktiviteter för allmänheten, bland andra SkiStar Mountain Coaster, spårrodel eller ”coaster” 800 meter nedför berget på räls – en fartfylld åkattraktion i 40km/h. Även SkiStar Mountain Tube öppnade upp. I attraktionen åker du ned för backen i en gummiring i full fart på tre olika banor, en aktivitet som passar hela familjen.

SkiStar Klätterpark omfattar sju höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad med ett 60-tal hinder varav en 100 meter lång zipline. I klätterparken klättrar du med Stockholms kanske bästa utsikt, på en total klätterhöjd cirka 80 meter ovanför staden.

Under sensommaren introduceras modern sommarskidåkning med SkiStar SummerSki, först i Sverige! Då öppnar även Vallestigen – en kostnadsfri aktivitetsbana för de minsta som vill ta sig upp till toppen av Hammarbybacken.