Nu har Stockholm ett eget WALK OF FAME

Publicerad:

Uppdaterad:

Stockholms stadion är den idag äldsta olympiska arenan i världen som fortfarande används. Den används till idrottsevenemang, konserter, vardagsträning på löparbanorna och under vintern finns spår för längdskidåkning.

Genom åren har inte mindre än nästan 90 unika händelser skett på Stockholms stadion, varav många har varit världsrekord.

Graverade trottoarstenar för rekordhållarna

Sju av rekordhållarna har fått ett minnesmärke genom en egen graverad trottoarsten längs Lidingövägen precis utanför Stockholms stadion. De sju första stenarna invigdes nyligen – The Rolling Stones publikrekord – Brandkårens IK, Gunder Hägg, Henry Kälarne, Nora-Anna Larsson, Anders Gärderud och Patrik Sjöberg, samtliga har slagit världsrekord. Redan nästa år kommer fler stenar att täckas av i samband med Finnkampen i september 2023.

Välkomna till Walk of fame utanför Stockholms stadion!