Barn som åker skidor under evenemanget Alla på snö 2021. Foto: Åsa Karlsson.

Alla på snö – Fjärdeklassare provar skidsporter

Publicerad:

Uppdaterad:

Till barnens stora glädje är äntligen Alla på snö-säsongen igång bland Stockholms fjärdeklassare. Totalt kommer cirka 5 000 barn under sju veckor ges möjlighet att testa olika sätt att glida på snö och få känna äkta snöglädje.

Svenska Skidförbundets satsning ”Alla på snö” i samarbete med Stockholms stad har gjort avtryck bland Stockholms skolor. Det är nu en populär återkommande aktivitet i staden. Denna vecka har skidåkningen startat på Gärdet i Stockholm.

– Vi vet att projektet Alla på snö är uppskattat av skolbarnen, deras lärare och föräldrar. Projektet och samarbetet är ett synligt bevis på hur bra det kan bli när vi samarbetar inom staden tillsammans med idrotten. Att ge barn möjlighet till rörelse är viktigt, och kanske extra viktigt i den tid vi lever just nu med coronapandemin, säger Marina Högland, idrottsdirektör Stockholms stad.   

Fyra arenor i Stockholm

Denna vinter gästar projektet fyra platser i Stockholms stad – Spånga Idrottsplats, Gärdets sportfält, Ågesta friluftsgård och Hammarbybacken. Gärdet i Stockholm är som vanligt den plats där flest barn kommer testa skidåkning. Under fem veckor får närmare 3 000 elever pröva längdåkning, nästan mitt i stan. Ny arena för i år är Ågesta friluftsgård där cirka 900 elever deltar under två veckor. Utförsåkningen äger rum i Hammarbybacken där närmare 500 elever får pröva alpin skidåkning.

Alla på snö når inte bara grundskolebarn. För att kunna ta emot 5 000 barn utbildas även ett stort antal gymnasieungdomar till Alla på snö-ledare. En nyhet för denna vinter är att både grundsärskolor och grundskolor bjudits in till samtliga Alla på snö-arenor.